Alla inlägg under mars 2010

Av Caroline - 26 mars 2010 15:47

   Gooooooo morron go morron,


Här kommer några små tips på var i Stockholmsområdet man kan hitta frigörande dans, för att prova på någonting nytt eller kanske komma igång igen om man dansat förut. Det är en oerhörd kraft och möjlighet till inre utveckling som man inte kan hitta på många andra ställen.. så har du inte testat förut så uppmuntrar jag dig att ta mod till dig eller slit med en

vän och besök någon av dessa ställen, där man kan prova på ett pass i en öppen grupp.











Karin Swanström

Frigörande dans, Gubbängen

Håller inga grupper just nu, men jag dansade för henne hösten -09 och har även gått en dansinspiratiörskurs och kan varmt rekommendera att kika in på hemsidan någon gång då det kanske kommer mer öppna grupper.

Sköna pass för dig som är intresserad av att gå djupare i din egen utveckling och möta dig själv, olika teman beroende på gång. Alla delar med sig av sina upptäckter under dansen i sharingcirkel.




Högalidskyrkan

Kreativ dans, Kerstin Vilselius

Torsdagar 14.00 - 16.00

120:- /gång


info: En inspirerande och härlig lärare som grundligt guidar och går igenom en mängd olika övningar, väldigt varierande pass när jag varit där, lugnt och skönt med avslappning och nedvarvning på slutet. Är man överkänslig för religioner kanske man kan tänka på att det kommer pratas om själen som någonting självklart existerande, det kanske kan vara konstigt för någon som inte har den synen på kropp & själ men det är absolut inte någonting som stör utan miljön är väldigt öppen och tillåtande för alla att komma precis som dom är. Efter passet finns möjlighet till sharing.


Birkagården, Karlbergsvägen 86

Onsdagar 19.00 - 21.00

livsdansen, Berit Hauge

170:-/gång


info: Även här en otroligt energisk ledare, som hållit kurser i många år och dansen är väldigt blandad med en mängd olika människor. Det är mycket möten med andra i grupp och olika sådana övningar, men även egen dans till olika teman och rytmer. En kortare avslappning på slutet. Personligen gillar jag att dansa mer för mig själv så det passade inte just mig så bra, men kanske är precis vad någon annan letar efter. Ingen samting på slutet då jag varit där.



Kyrkans hus

Förrädsgatan 26, Solna

Torsdagar 13.00 - 15.00

Eva lexell törnblom

20:-/gång


info: Ett skönt pass som dansar igenom de fem rytmerna, kan varmt rekommendera det till dig som är nybörjare och vill veta mer om vad just de fem rytmerna är, både på grund av priset och tydligheten i danspasset. Ingen uttalad avslappning på slutet utan man varvar ner mer i sin egen takt och slappnar av på det sätt man vill, sedan samlas alla i en sharingcirkel för att dela med sig av sina upplevelser.



Under våren kommer jag gå på någon mer dans för att se lite alla olika sätt det finns att dansa på, alla är unika på sitt eget sätt och det finns inget annat ord att besktiva all frigörande dans och alla inspiratörer annat än: underbara, men jag hoppas att den som undrar/undrat och är nyfiken hittar någonting bra att få ut av min lilla kärlekskrigarguide!



& om du vill veta mer så finns det en mängd länkar och olika former av frigörandedans och rörelsemeditation där ute, så google on, och själv kommer jag kanske testa på att leda något pass enbart för vänner och bekanta framåt hösten, på mitt helt egna sätt.


Cirklande, flödande och hoppfulla hälsningar,


/eder kärlekskrigare








Av Caroline - 17 mars 2010 22:37






Jag har här den senaste veckan funderat ut om jag skulle ta och recensera litegrann av de frigörande dansställen som jag varit på genom åren, då det är ett stort intresse för mig. Nu försvann all information gång på gång och jag anser att det får vänta.


För dom som är intresserade så finns här en introduktion till vad frigörande dans ÄR, av Gabrielle Roth, grundaren till de fem rytmerna som är en metod som ansvänds inom dansen, men det är också så mycket mer och alla har sin egen personliga dans, det är ett sätt att lyssna på sin kropps inre röst och dansa den.


Tips på öppna grupper i stockholmsområdet kommer framöver, until then, lyssna och njut :)


http://www.youtube.com/watch?v=8cYYzcTzm6Y

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards